Anja Sophie Boorsma

Werkervaring en opleidingen

Bij de Universiteit van Amsterdam (Theaterwetenschappen) studeerde ik af op het onderwerp improvisatietheater en begon al snel mijn eigen bedrijf ImproSophie. Door het volgen van een trainersopleiding (ICM) stoomde ik mezelf klaar voor een carrière als trainer.

Als trainer (en acteur) heb ik in dit bedrijf sinds 2004 een jarenlange ervaring opgedaan in de Toegepaste Improvisatie: het vertalen van de waarden van improvisatietheater naar het echte leven.

In 2008 kwam er voor het eerst een aanvraag voor een individueel traject. Dit vond ik zo leuk, dat ik een post-HBO coachopleiding (Alba Academie) heb gedaan om me te verdiepen in het werken met individuele klanten vanuit een coachende houding.

Ik bleef mezelf bijscholen. Zo volgde ik een cursus RET voor coaches bij Roderik Bender en een basistraining Voice Dialogue bij Berry Collewijn en Lex Mulder.

Binnen ImproSophie volgden al snel meer individuele trajecten. In 2011 richtte ik daarom mijn nieuwe bedrijf Improvisatiecoach op.

In 2015 volgde ik nog een opleiding tot Mediator en in 2016 een opleiding tot yin yoga docent. Rond diezelfde tijd ontstond inspiratie om een nieuw bedrijf op te starten: Wakkere Tante. Dit is de opvolger geworden van ImproSophie, en ik werk hierin als brede procesbegeleider met als missie gedoe op te lossen. Een van de signature diensten van Wakkere Tante is De Werkretraite, waarin medewerkers in 2 dagen ontdekken hoe ze hun werk leuker of makkelijker kunnen maken. In 2020/21 volgde ik tot slot nog een opleiding Familie- en Organisatieopstellingen waardoor ik meer in de onderstroom leerde werken.